Tag: studime ne amerike

 • Ku do t’ju çojë viti 2018? Ambasada amerikane ka një thirrje për të rinjtë

  Ambasada amerikane shtron një pyetje për te rinjte shqiptarët! Ku do t’ju çojë viti 2018? Ambasada e SHBA-së në Tiranë ka një thirrje për studentët shqiptarë që shpresojnë të studiojnë në një universitet në SHBA. Ambasada i fton të hedhin një sy nga EducationUSA me anë të një njoftimi ne faqen e saj. Statusi “Ku…

 • Ambasada Amerikane njofton se e ka shtyrë afatin e aplikimit deri në këtë datë

  Ambasada amerikane ka bërë një njoftim të rëndësishëm për të gjithë studentët që duan të studiojnë në SHBA. Në një postim ambasada e SHBA sqaron se aplikimet janë deri më 31 dhjetor të këtij viti, për ata studentë që duan të kalojnë një semestër në një universitet amerikan. Ajo më tej sqaron dokumentet që duhet…

 • Programi Global UGRAD

  Programi Global UGRAD është një program i financuar nga Departamentit i Shtetit. i cili jep bursa për studentë të nivelit universitar në 55 vende të botës. Studentët caktohen në kolegje dhe universitete në të gjithë Amerikën, ku marrin pjesë në një semestër të nivelit parauniversitar pa diplomë. Bursa mbulon udhëtimin, shkollimin, dhomën, siguracionin për aksidente/sëmundje,…

 • Pse te Studioni ne Amerike?

  Te qenit ne nje klase Amerikane si nje student I huaj, eshte nje experience tjetersuese. Ne klasat e universiteteve Amerikane ju do mund te shprehni lirshem mendimet tuaja, te krijoni miqesi me studentet e tjere ne klase dhe te forconi vetbesimin tuaj duke sfiduar studentet e tjere dhe profesoret ne tema te ndryshme ne klase.…

 • Jeni të interesuar të studioni në Shtetet e Bashkuara? Vizitoni EducationUSA

  Jeni të interesuar të studioni në Shtetet e Bashkuara? Vizitoni Qendra Informative e Arsimit Amerikan ne Shqiperi (EDUSA-UMB) dhe merrni informacion falas mbi arsimin në Amerikë. EducationUSA është një rrjet i qindra qendrave këshillimore në 170 vende, ku miliona studentë ndërkombëtarë çdo vit gjejnë informacion të saktë, gjithëpërfshirës dhe aktual rreth asaj se si të…

 • Programi Yes Albania per studime dhe eksperience ne Amerike

  Je nxënës në shkollë të mesme në kërkim të një eksperience shkëmbimi në Shtetet e Bashkuara? Shihni se çfarë ju ofron programi YES Albania dhe aplikoni: http://www.yesprograms.org/countries/albania Ky program i ofron te rinjve shqiptare mundesi studimi dhe shkembimi midis Shqiperise dhe Shteteve te Bashkuara te Amerikes. Programi eshte i financuar nga Departamenti Amerikan i Shtetit…