Programi Yes Albania per studime dhe eksperience ne Amerike

Je nxënës në shkollë të mesme në kërkim të një eksperience shkëmbimi në Shtetet e Bashkuara? Shihni se çfarë ju ofron programi YES Albania dhe aplikoni: http://www.yesprograms.org/countries/albania
Ky program i ofron te rinjve shqiptare mundesi studimi dhe shkembimi midis Shqiperise dhe Shteteve te Bashkuara te Amerikes.
Programi eshte i financuar nga Departamenti Amerikan i Shtetit per studente nga vende te ndryshme te botes duke i ofruar atyre nje vit studimi falas. Programi konsiston ne te jetuarit prane nje familjeje amerikane, duke ndjekur shkolle amerikane dhe te marre nga vlerat dhe kultura e popullit amerikan.

Çfarë synon shkëmbimi i të rinjve?
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Koncepti i programeve të shkëmbimit u krijua nga dëshira e kombeve dhe e popujve të tyre që të ndërtonin ura mirëkuptimi pas Luftës së Dytë Botërore. Që prej asaj kohe, lëvizja e shkëmbimit të të rinjve është bërë shumë e njohur dhe është pranuar në shumë vende në të gjithë botën. Ajo çka e bën shkëmbimin e të rinjve të suksesshëm është mënyra e veçantë me të cilën të rinjtë mësojnë për një vend dhe kulturë tjetër: duke jetuar si pjesëtar i një familjeje mikpritëse, dhe jo si mik apo I ftuar. Suksesi i kësaj formule ka rezultuar në një ndërgjegjësim global të impaktit pozitiv të shkëmbimit, jo vetëm për marrëdhëniet mes kombeve, por dhe për jetët e qindra-mijëra pjesëmarrësëve, bashkëmoshatarëve të tyre, shkollave, komuniteteve dhe prindërve. Shumë nga liderët e sotëm në nivel lokal dhe kombëtar kanë qenë pjesëmarrës në një përvojë shkëmbimi dhe mund të dëshmojnë impaktin e saj pozitiv në jetën e tyre.

Me shume


Comments

One response to “Programi Yes Albania per studime dhe eksperience ne Amerike”

 1. Arben Markaj Avatar
  Arben Markaj

  Profesioni:Murator
  Arsimi:8 vjecar
  Mosha:43
  Datelindja:17.09.1974

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *