Ja sa shqiptarë fituan Lotarine Amerikane nga 1993 deri në 2015!

Studimi/ Ja sa shqiptarë përfituan nga Lotaria Amerikane nga 1993 deri në 2015!

Nga 201 etnitet që kanë të drejtë të aplikojnë për Lotarinë Amerikane, shqiptarët radhiten në vendin e pestë gjatë periudhës 1993-2015, si përfituesit më të mëdhenj.
Përmes sistemit të Lotarisë Amerikane gjatë periudhës 1993-2015, plot 42419 shqiptarë janë pajisur me Green Card në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.
Të përkthyer në shifra të tjera, 47.07 % e shqiptarëve që janë pajisur me Green Card në SHBA, kanë përfituar këtë gjë përmes Lotarisë Amerikane.
Shqiptarët janë fitues në masën 4.5% mbi totalin e të gjithë fituesve, çka do të thotë se, thuajse 1 në 20 fitues lotarie ka qenë shqiptar.

Përqindje më të lartë se vendi ynë kanë; Etiopia me 6.5%, Nigeria me 5.94%, Egjipti me 5.11 %, dhe Ukraina me 5.04%,.
Gjithashtu në këtë studim thuhet se shqiptarët janë në një numër shumë të vogël frekuentues burgjesh në SHBA, me një normë pothuaj zero./


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *