Tag: shqiptaret ne amerike

 • Green Card në SHBA, Shqipëria e para në Europë

  Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA) vijojnë të mbeten vendi i ëndrrave të mijërave shqiptarëve, që nuk heqin dorë vit pas viti nga lotaria që të mundëson të fillosh një jetë të re në kontinentin e largët. Shifrat tregojnë se shqiptarët shënojnë rekord në Europë për marrjen e lejeve të përhershme të banimit (green card)…

 • Ja sa shqiptarë fituan Lotarine Amerikane nga 1993 deri në 2015!

  Studimi/ Ja sa shqiptarë përfituan nga Lotaria Amerikane nga 1993 deri në 2015! Nga 201 etnitet që kanë të drejtë të aplikojnë për Lotarinë Amerikane, shqiptarët radhiten në vendin e pestë gjatë periudhës 1993-2015, si përfituesit më të mëdhenj. Përmes sistemit të Lotarisë Amerikane gjatë periudhës 1993-2015, plot 42419 shqiptarë janë pajisur me Green Card…

 • E vërteta e Komunitetit Shqiptar në Amerikë!

  Sapo shkel në ShBA, këshilla e parë, që dëgjon nga të gjithë shqiptarët është mos u merr me shqiptarët… Shtroj pyetjen: Çfarë ndryshimi ka këtu Komuniteti Shqiptar, nga komunitetet e tjera? Për mendimin tim ka shumë ndryshim, pasi shqiptarët janë diferencues brenda llojit të tyre: verior, jugor, kosovar, shqiptar i Shqipërisë… Plus kësaj, ka rreth…

 • Korçarja që realizoi për herë të dytë ëndrrën e saj në Amerikë

  Daniela Samara, për të dytën herë bëri realitet ëndrrën e saj, kur javën e fundit të nëntorit, hapi sallonin e saj të dytë të bukurisë “Cut for you” në 1809 Riverside Drive, Beloit, ku ofron shërbime me çmime të arsyeshme. Sallonin e parë e pati hapur në Janesville, dy vjet më parë. “Amerika është vendi…

 • Berberi nga Korça që u bë i famshëm me Lotarine amerikane

  Amerika ka qenë një ëndërr për shqiptarët, shumica prej tyre e kanë realizuar nëpërmjet lotove amerikane. Më shumë se 200 mijë shqiptarë kanë plotësuar lotarinë me shpresën se do të fitojnë ‘ëndrrën amerikane’. Megjithatë në mediat sociale ka pasur edhe debat nëse atje ku do të shkojnë, do të gjejnë parajsën. Të shumtë janë ata…

 • Shqiptarët e suksesshëm në SHBA

  Në fillim si të gjithë emigrantët bënë gavetën e tyre. Punuan si punëtorë të thjeshtë dhe dalëngadalë me kursimet e tyre nisën të bëhen të suksesshëm. Shqiptarët e Amerikës jo vetëm që e kanë nderuar vendin e tyre po e kanë lartësuar atë më shumë me punën dhe veprimtarinë e tyre në kontinentin e lakmuar…

 • Historia/ Shqiptarja fiton llotarinë amerikane, por ja çfarë i bëjnë shqiptarët në New York

  Histori të tilla janë me të vërtetë për “të zënë kokën me dorë”. Ndërkohë që flasim për patriotizëm dhe shprehemi se jemi krenarë që jemi shqiptarë, në të vërtetë e vetmja gjë që dimë të bëjmë është t’ja fusim njeri-tjetrit. E tillë është dhe historia që kjo vajzë ka dërguar në redaksinë e nje portali…