Vendet me te mira per te emigruar

Singapori është edhe një herë vendi më i mirë në botë për të jetuar si një emigrant – siç votohet nga më shumë se 27,000 emigrant.

Shteti i Azisë Lindore është “një nga qytetet më të pastra dhe më të sigurta në botë”, sipas sondazhit të HSBC Expat Explorer. Është përshkruar si një “qendër multikulturore që ka punuar shumë për të fituar vendin e saj në mesin e ekonomive të lulëzuara”.

Anketa u kërkoi të diplomuarve nga 159 vende të rendisin përvojën e tyre të jetës duke jetuar jashtë vendit në gjithçka nga perspektivat e punës, deri tek arsimi, për të rritur një familje dhe cilësinë e jetës. SHBA renditet e 27 Italia e 38.

13: Bahreini – Bahreini eshte i mirë për perspektivat e punës dhe përvojën e plotë të jetës atje, edhe pse jeta familjare nuk ishte aq e mire.
<img src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/Y4w5HYEZcyolUBJFiZhqUw–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjtzbT0xO3c9MTI4MDtoPTk2MA–/http://media.zenfs.com/en/homerun/feed_manager_auto_publish_494/aa48a843a0d9bb7196a743cfd5e8b5fe” alt=”” />

 

12: Republika Çeke – emigrantët thanë se kostoja e rritjes së fëmijëve në Republikën Çeke ishte shumë më e lirë se në vendin e tyre, duke e vendosur atë në vendin e katërt në tabelën e ligës botërore.

<img src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/ipLPjMgFRlh6YZtZHr1aBw–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjtzbT0xO3c9MTI4MDtoPTk2MA–/http://media.zenfs.com/en/homerun/feed_manager_auto_publish_494/676f83251c6a2121a4e55804aaf2d0f5″ alt=”” />

 

11: Zvicra – Zvicra erdhi në krye të renditjes për Stabilitet politik, per pagat ne rritje dhe te ardhura te larta
<img src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/0PM9qtne5MUgLMuXdugPgQ–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjtzbT0xO3c9MTI4MDtoPTk2MA–/http://media.zenfs.com/en/homerun/feed_manager_auto_publish_494/f105393b59dc422c814d7270b108cff6″ alt=”” />

 

10: Emiratet e Bashkuara Arabe – dhjetëra mijëra të shpërngulur kanë shkuar në Dubai dhe në Emiratet e Bashkuara Arabe, të tërhequr nga oferta e pagave pa taksa më të larta se ato që ata do të fitonin në shtëpi, zakonisht Evropa apo Azia.
<img src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/pYyQCVah2F_jmUp7VmCW_Q–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjtzbT0xO3c9MTI4MDtoPTk2MA–/http://media.zenfs.com/en/homerun/feed_manager_auto_publish_494/057d5cbd71ab00043c9e8624beaa862a” alt=”” />

 

9: Austria – emigrantët renditën Austrine ne vendin e dytë në kategorinë e raportit punë-jetë, dhe i pesti per besimin në ekonomi. Vendi erdhi i katërti nga 46 në indeksin e cilësisë së jetës
<img src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/piCeWxVN3ysRpk30k9b61w–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjtzbT0xO3c9MTI4MDtoPTk2MA–/http://media.zenfs.com/en/homerun/feed_manager_auto_publish_494/27ab9215ccdaff8bf303e73d159100e1″ alt=”” />

 

8: Suedia – vendet e Evropës Veriore u renditen mire për sa i perket ofrimit te një standard të mirë jetese për familjet. Suedia erdhi e dyta pas Hollandës në indeksin e familjes
<img src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/6O6JdT9k1rB8269F21jTHA–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjtzbT0xO3c9MTI4MDtoPTk2MA–/http://media.zenfs.com/en/homerun/feed_manager_auto_publish_494/1b00c18654dfa3e3f667f2957240e2e7″ alt=”” />

 

7: Australia – një e treta e të anketuarve e theksuan jetën sociale si një arsye kryesore për tu vendosur aty per periudhe afatgjatë.
<img src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/kmOcBvkm0pShH9V1AerVUg–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjtzbT0xO3c9MTI4MDtoPTk2MA–/http://media.zenfs.com/en/homerun/feed_manager_auto_publish_494/417f4a5c99e671f1760ae6329e72dd3f” alt=”” />

 

6: Kanadaja – të huajt e shohin Kanadane si një nga vendet më pozitive dhe tolerante në botë, dhe tre të katërtat besojnë se shtëpia e tyre e re është më e hapur se vendi prej të cilit vijnë.
<img src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/G4GlCBdZf0u5Z2mpy4PZUQ–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjtzbT0xO3c9MTI4MDtoPTk2MA–/http://media.zenfs.com/en/homerun/feed_manager_auto_publish_494/c2a030f70389ddc016b110e460c45828″ alt=”” />

5: Holanda – Hollanda renditet si destinacioni më i mirë për familjen, duke vënë mirë shëndetësinë dhe mirëqenien e fëmijëve të emigranteve, si dhe arsimin.
<img src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/bwCSdEuqJ99eH_uL0mjVHA–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjtzbT0xO3c9MTI4MDtoPTk2MA–/http://media.zenfs.com/en/homerun/feed_manager_auto_publish_494/d4509145a8e31921e0ae04c0d895da89″ alt=”” />

4: Gjermania – pavarësisht titujve te lajmeve të keqinj mbi emigracionin masiv, Gjermania u rendit e katërta. Perspektiva për të gjetur punë të paguar mirë e pa atë të renditet e treta persa i perket treguesit te ekonomisë.
<img src=”http://www.shqiptari.net/wp-content/uploads/2017/09/gjermani.jpg” alt=”” />

 

3: Zelanda e Re – një destinacion i preferuar për vitin e hendekut Britons, dhe të tjerët, Zelanda e Re gjeti një apel të ri si vendosjen për filma Lord of the Rings. Më shumë se gjysma e të shpërngulurve që lëvizën aty e bënë këtë për të përmirësuar cilësinë e jetës së tyre
<img src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/4GVpfOe0uAqkW6NoE_LPeQ–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjtzbT0xO3c9MTI4MDtoPTk2MA–/http://media.zenfs.com/en/homerun/feed_manager_auto_publish_494/724029f938b3348457c58314048482d3″ alt=”” />

2: Norvegjia – e njohur në të gjithë botën për malet dhe fjordet e saj të lë pa frymë, Norvegjia renditet e dyta për ekonominë, e gjashti për përvojën dhe e katërta për familjen.
<img src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/OOjbf3gn8Rx1uQbWFG0zHQ–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjtzbT0xO3c9MTI4MDtoPTk2MA–/http://media.zenfs.com/en/homerun/feed_manager_auto_publish_494/43a480c6c7396026ad82b4411d730da0″ alt=”” />

1: Singapori – emigrantët e kanë renditur shtetin e Azisë, vendi më i mirë për të jetuar për tre vjet rresht. Pothuajse dy të tretat e emigranteve thanë se cilësia e jetës së tyre ishte përmirësuar si rezultat i lëvizjes në Singapor.<img src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/KTjPzmlIin9kcUxF1pD.lg–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjtzbT0xO3c9MTI4MDtoPTk2MA–/http://media.zenfs.com/en/homerun/feed_manager_auto_publish_494/2b71e1d27e35d9c2ea52e56f2179b603″ alt=”” />

Lista e plote ketu https://expatexplorer.hsbc.com/survey/

Burimi Shqiptari.net


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *