Neser nisin aplikimet. Udhëzimi i ri i Ambasadës: Rregullat dhe kriteret që duhet të ndiqni

by

in

Të gjithë personat që kanë ëndërr Amerikën apo që duan të shkojnë për një jetë më të mirë drejt SHBA nga nesër ju ofrohet mundësia..

Kështu, më 3 Tetor pra ditën e nesërme nisin aplikimet për programin e Lotarisë Amerikane 2019.

Tashmë, në faqen e zyrtare të Ambasadës është publikuar edhe udhëzimi me rregullat që duhet të ndjekin aplikantët. Këshilla kryesore e zyrtarëve: “Aplikoni herët, por ama vetëm një herë”

Programi i Vizave Emigruese të Shumëllojshmërisë, i autorizuar nga Kongresi, administrohet nga Departamenti i Shtetit në bazë vjetore.

“Seksioni 203(c) i Aktit të Emigracionit dhe Kombësisë (INA) mundëson viza për një grup “emigrantësh të shumëllojshmërisë”, prej vendeve me shkallë historikisht të ulët emigrimi në Shtetet e Bashkuara. Pёr vitin fiskal 2019, do të jenë në dispozicion 50,000 viza emigrantësh të shumëllojshmërisë (DV). Regjistrimi për në programin e Lotarisë është falas. Aplikantët që janë përzgjedhur nga programi i lotarisë (“të përzgjedhurit”) duhet të plotësojnë kërkesa të thjeshta, por të rrepta, të pranueshmёrisё në mënyrë që të kualifikohen për një vizë shumëllojshmërie. Një kompjuter përzgjedh rastësisht aplikantët për vizën e lotarisë. Vizat e lotarisë shpërndahen ndërmjet gjashtë rajoneve gjeografike dhe asnjë vend i veçantё nuk mund të përfitojë më shumë se 7% të Lotarive (DV-ve) të disponueshme për çdo vit”, thuhet në udhëzim.


Comments

6 responses to “Neser nisin aplikimet. Udhëzimi i ri i Ambasadës: Rregullat dhe kriteret që duhet të ndiqni”

 1. Per studime ne amerik

 2. Lubjana Alla Avatar
  Lubjana Alla

  Per studime

 3. alije llaha Avatar
  alije llaha

  i want to godo amerika

 4. marsela Avatar
  marsela

  i like tu work.because i need the money.

 5. MUND TE APLIKOJ PER LLOTARINE EDHE PSE AKTUALISHT JAM SHTATZANE

 6. Dua te iki per nje jet ma te mir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *