RISI të rëndësishme për Lotarinë Amerikane DV-2021. Çdo aplikant duhet të ketë pasaportë të vlefshme

Në udhëzimet e fundit nga Departamenti i Shtetit për Programin e vizave emigruese te shumellojshmërisë DV-2021, vihet re një risi mjaft e rëndësishme.

Ndër informacionet që kërkohet në plotësimin e formularit elektornik, këtë vit aplikuesit kryesor i kërkohet që të jetë i pajisur me pasaportë të paskaduar për udhëtim jasht shtetit, numri i pasaportës, shteti i lëshimit si dhe data e skadimit.

Ja cfare thuhet ne tekstin e udhëzimit ne shqip nga Departamenti Amerikan i Shtetit:

7. RISI për DV-2021: Aplikuesit kryesor i duhet një pasaportë e paskaduar për udhëtim jashtë shtetit, numri i pasaportës, shteti i lëshimit të pasaportës dhe data e skadimit. Kjo kërkesë aplikohet vetëm për aplikuesin kryesor, dhe jo për vartësit e tij.

Ju duhet te vendosni një pasaportë të vlefshme valide për udhëtime ndërkombëtare përveç nëse jeni pa shtetësi, ose i përkisni një kombësie të shteteve të kontrolluara nga komunizmi dhe për këtë nuk mund të merrni njëpasaportë të atij shteti, ose jeni përfitues i përjashtimit individual të miratuar nga Sekretarii Departamentit të SigurisëKombëtare dhe Sekretari i Shtetit

Persa i perket informacioneve te tjera, ato duket se nuk kanë ndryshuar.


Posted

in

by

Tags:

Comments

3 responses to “RISI të rëndësishme për Lotarinë Amerikane DV-2021. Çdo aplikant duhet të ketë pasaportë të vlefshme”

 1. Urania Avatar
  Urania

  Ne daten e skadimir nuk mund te zgjedh me vone se 2020 .. mua me skafon ne 2022 pashaporta por opsioni i fundit qe mund te zgjedh eshte 2020 cfare duhet te bej?

 2. Ersmirlinda Avatar

  Une aplikoj per llotarin amerikane kam dipllom per parokeri

 3. Tzestiana Sulanj Avatar

  Tha ithela poli mia dulia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.