Këto fakte për Amerikën nuk i dinë as amerikanët!

Disa do të thonë se Amerika është vend i madh dhe se ka shumë të dhëna që nuk janë të lehta për t’u kujtuar. Megjithatë, janë disa fakte interesante që ia vlen të mbahen mend. Telegrafi ju sjell disa nga ato.

1. Zezakët kanë qenë gjithmonë pakicë, dhe më parë kanë shërbyer si skllevër. Por, amerikanët nuk e dinë se skllavopronari i parë në SHBA ishte pikërisht zezak.

2. Gjatë kohës së ndalimit të alkoolit, Qeveria fuste helm në birra duke vrarë mijëra njerëz.

3 Amerika është i vetmi vend në botë që flamurin e vë pothuajse në çdo vend.

4. 27 për qind e amerikanëve nuk besojnë në teorinë se njeriu shkeli në Hënë.

5. Apple ka më shumë para se që kanë Shtetet e Bashkuara në arkën shtetërore.

6. Nëse keni 10 dollarë në xhepin tuaj dhe nuk ia keni borxh askujt asnjë cent, ju jeni më të pasur se 25 për qind e amerikanëve.

7. Edhe pse flasin anglisht, amerikanët në fakt nuk kanë gjuhë zyrtare.

8. Është plotësisht e ligjshme që të miturit të pinë cigare, por nuk është e ligjshme që ata t’i blenë ato.

9. Gabimet e mjekëve janë shkaktari i gjashtë i vdekjeve në SHBA.

10. Në Amerikë, 40 për qind e nënave janë nëna të vetmuara (pa burrë) .

11. Çdo ditë shërbehen afro 100 hektarë pica.

12. Çdo ditë hahen afro 22 milionë pula. /Telegrafi/


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *