Aplikim për vize Amerikane, kujdes çfarë postoni në rrjetet sociale

Shtetet e Bashkuara po shtojnë dokumentacionin e aplikimit për vizat me një kërkesë tjetër siç është kontrolli i mediave sociale.

Vendimi i Zyrës së Menaxhimit dhe Buxhetit të qeverisë së SHBA u bë mbi kundërshtime nga grupet arsimore dhe akademike gjatë një periudhe komentesh publike.

Pyetësori i ri do të kërkojë informacione të mediave sociale përgjatë pesë viteve të fundit dhe informacion biografik që daton 15 vjet më parë.

Për kritikët, pyetësori i ri paraqet edhe një pengesë tjetër që qeveria po vendos në rrugën e emigrantëve potencialë, studentëve të mundshëm dhe studiuesve dhe mësimdhënësve të kualifikuar, të cilët duan të shkojnë në Shtetet e Bashkuara.

Duke cituar një zyrtar të Departamentit të Shtetit, Reuters raportoi se informacioni shtesë do të kërkohet vetëm kur departamenti të përcaktojë se “një informacion i tillë kërkohet për të konfirmuar identitetin ose për të kryer një kontroll më të rreptë të sigurisë kombëtare.”

Burimi: techcrunch.com


Comments

2 responses to “Aplikim për vize Amerikane, kujdes çfarë postoni në rrjetet sociale”

  1. Llotari perhershme ne amerik

  2. Preshndetje dua nje viz amerikane. Qfar kushte duhet mi pas per aplekim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *