Amerika do te mbledhe informacione nga rrjetet sociale dhe kerkimet ne Google per emigrantet

Sigurimi Kombëtar i Shteteve të Bashkuara do të fillojë te mbledhe informacione nga mediat sociale dhe nga motoret e kerkimit për të gjithë emigrantët ne 18 tetor.

Departamenti Amerikan i Sigurisë Kombëtare (DHS) po zgjeron llojet e informacionit që mbledh për emigrantët për të përfshirë informacionin e mediave sociale si Facebook, Twitter etj dhe rezultatet e kërkimit nga Google. Politika e re, e cila mbulon emigrantët që kanë marrë një kartë të gjelbër dhe madje qytetarët e natyralizuar. Kjo politike do të hyjë në fuqi më 18 tetor.

Botuar fillimisht nga Buzzfeed News, njoftimi nga administrata Trump u botua në Regjistrin Federal. Politika e re jo vetëm që do t’i lejojë DHS-së të mbledhë informacione për një emigrant nga Twitter, Instagram dhe Facebook, por gjithashtu kontrollon edhe të gjitha “rezultatet e kërkimit”. Nuk është akoma e qartë nëse kjo do të thotë dhe se si agjencia do të ketë qasje në gjëra të tilla si do të merret i kerkimi historikut ne Google.

Politika e re përfshin 12 pika të zgjerimit në atë që DHS lejohet të mbledhë, por numrat 5 dhe 11 duket të jenë më alarmuese në aftësinë e tyre për të futur brenda jetës digjitale të emigrantëve në SHBA dhe kujtdo që ndërvepron me ata emigrantë.

Termi “marrëveshje për shkëmbimin e informacionit” nuk është përcaktuar në politikë, por mund të mbulojë të dy llojet e marrëveshjeve të mbikëqyrjes që SHBA ka me vende si Britania e Madhe, Kanadaja, Australia dhe Zelanda e Re nën pesë sytë, si dhe marrëveshjet që DHS ka me kompanitë si Google dhe ofruesit e shërbimeve të internetit.

Siç thekson Buzzfeed, mbledhja e këtij lloj informacioni do të ketë gjithashtu një ndikim dramatik jo vetem per emigrantet po edhe në çdo person që ndërvepron me emigrantët në SHBA, meqë me sa duket do t’i bëjë të gjitha bisedat e tyre në mediat sociale te jene nen mbikëqyrje.

Departamenti i Sigurisë Kombëtare i Shtetësisë Amerikane dhe Shërbimeve të Emigracionit (USCIS) nuk iu përgjigj menjëherë kërkesës së webit Gizmodos për te komentuar kete situate. Ne do të përditësojmë këtë teme kur dëgjojmë me tej./llotariaamerikane.com/


Comments

2 responses to “Amerika do te mbledhe informacione nga rrjetet sociale dhe kerkimet ne Google per emigrantet”

  1. mikelcoha Avatar
    mikelcoha

    dua te aplikoj per vize ne amerik

  2. mikelcoha Avatar
    mikelcoha

    aplikoj per vize ne amerik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *