Ambasada amerikane denon protesten e opozites

Ambasada e Shteteve të Bashkuara dënon me forcë dhunën që ndodhi në protestën e sotme në Tiranë. Ne mbështesim të drejtën e qytetarëve për të protestuar paqësisht, por dëmtimi i pronës publike, hedhja e granatave tymuese në Parlament dhe dhuna nuk janë të pranueshme. Ne i bëjmë thirrje të gjitha partive që të tregojnë vetëpërmbajtje dhe të nxisin qetësi.
Populli shqiptar nuk duhet të habitet që politikanët e tyre po luftojnë njëri-tjetrin. Kjo do të thotë se reforma në drejtësi më në fund po zbatohet. Komisionet e Vetingut do të kenë së shpejti rezultatet e tyre të para. Prokurori i Përgjithshëm që refuzonte të ndiqte penalisht politikanë është i ikur. Së shpejti do të shohim krijimin e SPAK-ut dhe BKH-së, të cilat do hetojnë dhe ndjekin penalisht zyrtarë të korruptuar të nivelit të lartë. Qytetarët shqiptarë presin me padurim për drejtësi. Dhe politikanët kanë frikë.

The United States Embassy strongly condemns the violence that took place during today’s protests in Tirana. We support the right of citizens to peacefully protest, but damaging of public property, releasing of smoke grenades in Parliament and violence are not acceptable. We call on all parties to show restraint and encourage calm.
The people of Albania should not be surprised that their politicians are fighting amongst themselves. This means the judicial reform is finally being implemented. The Vetting Commissions will soon have their first results. The Prosecutor General who refused to prosecute politicians is gone. We will soon see the creation of the SPAK and BKH to investigate and prosecute high-level corrupt officials. The people of Albania are impatient for justice. And the politicians are afraid.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *