Tag: amerika

  • Ëndrra amerikane? Ja si pergjigjen ato qe e preken

    Esenca e ëndrrës amerikane është në vënë në fjalë më së miri nga Abraham Lincoln, i cili u shpreh se çdo amerikan duhet të ketë mundësinë “për të përmirësuar pjesën e tij në jetë”. Të gjithë, në fakt, duhet të kenë mundësinë të zbulojnë dhe të zhvillojnë ligjërisht, në mënyrë të plotë talentet e tyre.…

  • E vërteta e Komunitetit Shqiptar në Amerikë!

    Sapo shkel në ShBA, këshilla e parë, që dëgjon nga të gjithë shqiptarët është mos u merr me shqiptarët… Shtroj pyetjen: Çfarë ndryshimi ka këtu Komuniteti Shqiptar, nga komunitetet e tjera? Për mendimin tim ka shumë ndryshim, pasi shqiptarët janë diferencues brenda llojit të tyre: verior, jugor, kosovar, shqiptar i Shqipërisë… Plus kësaj, ka rreth…