Historike, oficeri shqiptar diplomohet në Akademinë e Marinës Amerikane

Akademia e Marinës Amerikane është ndër institucionet më prestigjoze që përgatit kuadrot elitë të ushtrisë amerikane.

Mario Trupja, është studenti shqiptar që diplomohet nga kjo akademi dhe që do të shërbejë me forcat detare shqiptare në kuadër të një programi që mundëson aftësimin e një brezi të ri ushtarakësh në vendet antare të NATO-s.

Trupja është ushtaraku i dytë shqiptar në histori, i diplomuar në këtë shkollë prestigjioze.

Megjithëse më pak se një përqind e studentëve që pranohen në këtë akademi janë të huaj, Mario Trupja ia ka dalur të diplomohet në Akademinë Amerikane.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *