Tag: endrra amerikane

 • Ëndrra amerikane? Ja si pergjigjen ato qe e preken

  Ëndrra amerikane? Ja si pergjigjen ato qe e preken

  Esenca e ëndrrës amerikane është në vënë në fjalë më së miri nga Abraham Lincoln, i cili u shpreh se çdo amerikan duhet të ketë mundësinë “për të përmirësuar pjesën e tij në jetë”. Të gjithë, në fakt, duhet të kenë mundësinë të zbulojnë dhe të zhvillojnë ligjërisht, në mënyrë të plotë talentet e tyre.…

 • Korçarja që realizoi për herë të dytë ëndrrën e saj në Amerikë

  Korçarja që realizoi për herë të dytë ëndrrën e saj në Amerikë

  Daniela Samara, për të dytën herë bëri realitet ëndrrën e saj, kur javën e fundit të nëntorit, hapi sallonin e saj të dytë të bukurisë “Cut for you” në 1809 Riverside Drive, Beloit, ku ofron shërbime me çmime të arsyeshme. Sallonin e parë e pati hapur në Janesville, dy vjet më parë. “Amerika është vendi…

 • Ëndrra e shqiptarëve për emigrim në SHBA

  Ëndrra e shqiptarëve për emigrim në SHBA

  Nga  Shqipëria dhe Kosova kanë konkurruar mijëra veta për të fituar “Lotarinë Green Card” në SHBA. Viteve të fundit është rritë numri i shqiptarëve që kanë fituar lotarinë Amerika vazhdon të jetë një ëndërr emigrimi për shumë njerëz të botës, përshirë këtu edhe për shqiptarët e Ballkanit. Vetëm në lotarinë e vitit 2013 për 55…